18 Ekim 2009 Pazar

BlogMania

Uzun bi ara verdik, bu durum için özür dileriz. Lafı fazla dolandırmaya gerek duymuyorum.

Blog dünyasının en "Kiral" bloglarından olan Blog Mania, kendisine olan güvenini "Alem buysa kiral biziz" diyerek gözler önüne seriyor, rakip tanımadığını açıkça beyan ediyor. Toplamda 21 yazarı olan bu blog, güncel konulardan oluştuğu gibi içerisinde yazarlara ait spesifik yazılar da bulunmakta. Göz atmanızda, hatta detaylı incelemenizde fayda var.

Gündemden uzak kalmayan, akıllıca yazılmış yazılarıyla blogcuları kendisine çeken BlogMania ailesine, sonsuz başarı diliyoruz.

BlogMania

1 yorum:

  1. Merhaba
    TALİBAN KADIN DÜŞMANI DA BATILILAR KADIN DOSTU MU?
    Eğer Taliban Hareketi, Batı’nın kontrolünden çıkmamış olsaydı, Afganistan’da ki kadınların durumu bugünde tartışılıyor olmayacaktı.Peki ya Batı’da ki kadınların durumu? Ya da Batılıların kadınlara yaklaşımı farklı mı? Bunlar neden hiç tartışılmaz da, Afganistan’da ki kadınların durumu tartışılır?Ne yapmış Talibanlar Afganistan’da: kadınları çarşafın içine hapsetmişler, kadınların çalışmasını yasaklamışlar, kadınların okula gitmesini yasaklamışlar vs. vs… Eğer kadın özgürlüğünden, kadınların okula gitmesini, çalışma hakkına sahip olmasını, çarşaf giymemesini vs. anlıyorsak; doğrudur, Batı’da kadın bu tür bir özgürlüğe sahiptir. Yok, eğer kadının özgür olmasından bunun ötesinde bir şeyi anlıyorsak; bu durumda kadınların Batı’da çarşaftan çıkartılıp vitrine bir et parçası olarak konularak yeniden köleleştirildiğini görürüz.Tabii ki Batı’da yaşayan kadınlar bir takım temel haklara sahiptirler ve bu temel haklar, kadınlar açısından oldukça da önemlidir. Ama buradan hareketle Batı toplumlarında kadınların özgür oldukları, ya da artık obje olarak görülmedikleri sonucuna varmak doğru değildir. Batı’da ki kadınların sosyal yaşamlarında ya da sosyal yaşam içerisindeki yerlerinde kadınların lehine bir takım değişimler yaşanmış olsa da, öz itibari ile kadına yaklaşım aynı şekilde korunmuştur.Kadınlar, Talibanlar tarafından bir obje olarak görüldüğü için çarşafa konulurken, Batı’da aynı şekilde obje olarak görüldüğü için, vitrine konulmuştur. Ve böylece Batı’da kadınlar, özgürleştirilme adı altında yeniden çarmıha gerilmişlerdir.“Özgür” kadınların yaşadığı Batı’da her köşe başında “sexshop”larda kadınlar et olarak parça parça satılmaktadır. Gazete ve dergi sayfalarında kadınlar her hangi bir eşya gibi pazarlanmaktadır.Televizyonlarda ve Internet sayfalarında kadınların vücudu parça parça erkek dünyasına sunulmaktadır.Sigaradan motor yağına kadar birçok mamulün reklâmında kadın vücudu obje olarak kullanılmaktadır.Ve nedense bunlar hiç bir şekilde tartışma konusu yapılmamaktadır.Yine aynı şekilde, “özgür” kadınların cenneti Batı’dan, Tayland benzeri fakir ülkelere seks safarileri düzenlenmektedir. Batılılar, bu fakir ülkelere kadınlara ve çocuklara tecavüz etmek için her gün uçaklarla bu ülkelere gitmektedirler. Ve bu seks safarilerinin reklâmı, televizyon ve gazetelerde özgürce yapılmaktadır.Çok uzağa da gitmeye gerek yok, Almanya’dan Çek Cumhuriyeti’ne bir yolculuk yapmak, Batılıların nazarında kadının durumunun ne olduğunu anlamak için yeterde artar bile. Almanya sınırdan Prag’a kadar, yol boyunca kadınlar, kar kış demeden çırıl çıplak bekleyerek Almanya’dan gelen Erkeklere vücutlarını satmaktadırlar.

    YanıtlaSil